Mit egyen az iskolában a gyerek?
Gyümölcslé, teljes kiőrlésű pékáru, vegaszendvics – a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége javaslatot dolgozott ki az iskolai büfékínálatra.
Gyümölcslé, teljes kiőrlésű pékáru, vegaszendvics – a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége javaslatot dolgozott ki az iskolai büfékínálatra.
Egy brit kutatás szerint már naponta 200 gramm zöldségekkel változást lehet elérni, de a legjobb az lenne, ha 800 grammot ennénk.
Biztonságos, környezetbarát, fenntartható, egészséges étkezés – mindenki erre vágyik. A Felelős Gasztrohős csapata már öt éve dolgozik azért, hogy egyre több étterem és háztartás működjön így.
Egy háromgyerekes brit anya állítása szerint felére csökkentette családja konyhapénzét, miután felhagyott azzal, hogy a szupermarketekben vásároljon be. Elmondjuk, hogy csinálta!
Egyre több kávézóban, pékségben találkozhatunk a csinos kis üvegekbe töltött, hol zöld, hol piros, hol sárga juice-okkal. A hidegen préselt, egészséges leveket azok is könnyen beilleszthetik az életükbe, akik a kapkodós hétköznapok közepette szeretnének egészséges táplálékhoz jutni. A legjobb helyeket teszteltük.
Attól, hogy minél kisebb zsírtartalmú ételeket veszünk, még nem lesz hatékonyabb a fogyókúra, figyelmeztet egy friss kutatás.
Vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, melyek kifejezetten szépítő hatással vannak a testünkre, és közben védenek a nap káros hatásai ellen is.
Egy amerikai, sikerkönyveket kiadó professzor interjújában 3 olyan apró trükkről is beszámolt, amelyekkel igazoltan több gyümölcs- és zöldségfogyasztást eredményeznek a gyerekeknél.
Világszerte romlik az emberek étrendje, Magyarország pedig az egészséges étrendet tekintve a legrosszabbak között van – írja a The Lancet című brit orvosi folyóirat.
Vannak olyan étkezési szokások, melyekről nem is sejtjük, hogy károsak. Ideje tudatosítani és leszokni, ha egészségesebben szeretnénk élni.
Ha müzliszelet lapul a táskánkban,bárhol bármikor meg vagyunk mentve az éhhaláltól robotos napunk során, de a gyerek is el lehet vele, míg haza ér a suliból. S csak be kell ugrani a legközelebbi boltba, ahol tucatjával kínálkozik. Legfeljebb nem biztos, hogy az, ami. Házilag elkészíteni sokkal könnyebb, mint gondolnánk. Finomabb, olcsóbb és egészségesebb is.
Amerikai kutatók megvizsgálták a fogyókúra előtt állók agyát, majd hat hónap diéta után újra. Igen érdekes és hasznos eredményre jutottak.
A magyarok 32 százaléka kifejezetten szereti a halas ételeket, ugyanakkor a témában végzett legutóbbi felmérés azt mutatja: évente csupán pár alkalommal kerül hal a tányérunkra, négy kilogrammos évi halfogyasztásunkkal pedig a sor végén kullogunk Európában. Az egészségügyi ajánlások szerint pozitív hatásai miatt érdemes hetente legalább kétszer halat enni.
A gluténmentes étkezés diéta, de nem fogyókúra, a gluténnek sem az egészségtudatos életmódhoz, sem a hízáshoz sincs semmi köze. A gluténérzékenység egyszerűen kényszer. Fullajtár Andrea például hároméves kora óta kénytelen lemondani minden búza-, árpa- és rozslisztes termékről, és olykor még a kávétejszínről is. A kezelésre pedig az életmódváltáson kívül nincs más lehetőség. Ám az, aki átáll, már egy hónap alatt javulást érez.
A fogyókúrázók egyik legnagyobb problémája, hogy a nem telítődnek a diétás fogásoktól, ezért folyamatos éhségérzettel küszködnek. De vannak olyan tápanyagban gazdag és egészséges ételek, melyek fogyasztásával sokkal könnyebb kibekkelni az időt a következő étkezésig.
Nem muszáj felszedni plusz öt kilót csak mert egy hónapig foci vébé van. Léteznek nagyon finom alternatívák az egészségtelen rágcsálnivalókra, íme öt tipp, amivel helyettesítheti a kedvenc nassokat.
A magyarok kétharmada szinte soha nem sportol, 40 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy egy kis súlyfelesleg még nem okozhat egészségügyi problémákat – derül ki egy friss felmérésből. A lakosság kétharmadának nincs elég pénze az egészséges étkezésre, tízből négy viszont naponta minimum 6 szál cigarettát is elszív a növekvő dohányárak ellenére, közülük pedig csak minden második tart a következményektől. A felmérésből nem túl biztató képet kapunk a magyarok testtudatáról.
Egészséges majonézt és tésztát árul az amerikai fiatalember, akinek a startupjába Bill Gates is beszállt.
A növényi eredetű élelmiszerekben megtalálható flavonoidok fogyasztása kapcsolatban lehet nőknél a gyomorrák alacsonyabb kockázatával - állapították meg spanyol kutatók egy félmillió ember követésével zajló európai tanulmány adatait elemezve.
Magyarország legegészségesebb és egyben legfinomabb ételét keresi a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, valamint a Kor Kontroll Társaság országos receptversenye, amely a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és túlsúlyos cukorbetegeknek szól.